Pogledajte intervju našeg autora Nenada Necić za televiziju "Palma Plus Jagodina". Glavna tema razgovora bio je njegov aktuelni roman "Zmijski zagrljaj". 

Knjiga Dušana Spasojevića Grčka: rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije obeležila je ovogodišnju izdavačku jesen.

Prikazima su je propratili eminentni autori u nekoliko medija – visokim ocenama, bila je okosnica Dunav festa u Kuli Nebojša, bila je povod naučnog seminara na Institutu za evropske studije, feljtonizirana je u Politici, i sad je, naravno, pred drugim izdanjem (Čigoja štampa).

Dvesta godina od rođenja francuskog i svetskog pesnika Šarla Bodlera navršava se 9. aprila. Povodom velikog jubileja, nedavno je objavljen prevod Bodlerove pesničke knjige „Cveće zla" koji je uradio Leon Kojen. To je samo povod da sa našim današnjim gostom razgovaramo o piscima i knjigama koje su obeležile njegov život i rad.

Helen Fišer Zašto volimo Čigoja štampa

Ljubav, zaljubljenost, seksualnost, brak, zajednica i reprodukcija su veliki deo života prosečnog čoveka. Kako najbolje upravljati ovim aspektima u svojoj svakodnevici i na duže staze? Knjiga Helen FišerZašto volimo istražuje upravo to kroz jedan nesvakidašnji objektiv – naučni.

Novi magazin Ratko Božović Geometrija mišljenja

"Geometrija mišljenja", najnovija knjiga poznatog naučnika, univerzitetskog profesora, sociologa kulture i političkog sociologa, neumornog hroničara i istraživača društva, povod je za ovaj razgovor o trenutnoj situaciji u Srbiji...

Kulturni dnevnik RTS Danijel Čehranov Želim ti Noru

Danijel Čehranov u Kulturnom dnevniku RTS-a govori o svojoj novoj knjizi "Želim ti Noru", u izdanju "Čigoja štampe". 

Vojka Pajkić Đorđević o ovom romanu kaže: "Kod Čehranova sve ovdašnje traume stavljene su u zagradu. U ovoj priči su samo ona i on - slučajni, savršeni stranci koji ulaze u jedan spontani dijalog. Mi čitajući slušamo jedan savršen razgovor dvoje mladih koji nemaju refleksivnu nostalgiju, ali osećaju da žive kao da su naoružani viljuškom u svetu supe..."

Biz life Edukuj se

Izdavačka kuća “Čigoja štampa” već 25 godina objavljuje knjige pisane od strane stručnjaka za određene oblasti, bazirane isključivo na činjenicama, istraživanjima, analizama i kritičkom rasuđivanju. Ovoga puta predstavljamo vam 5 edukativnih izdanja ove kuće među kojima su se našle knjige iz istorije, književne kritike, politike, ali i monografija povodom jednog velikog jubileja.

Helen Fišer Zašto volimo Anatomija ljubavi Kulturni Kišobran

Knjiga "Zašto volimo?" autorke dr Helen Fišer, koja se našla na listi Njujork tajmsovih zapaženih knjiga dobila je svoje srpsko izdanje. Pored ove, "Čigoja štampa" je izdala i njenu knjigu "Anatomija ljubavi".

Meliha Pravdić Tako sam govorio zarad sutra Sreto Tanasić

U formi intervjua koje su sa prof. dr Sretom Tanasićem vodili ugledni novinari otvoren je potpuno nov prostor razumevanja savremenog srpskog književnog jezika. Da je intervju veoma važan žanr za iskazivanje i naučnih stanovišta potvrdiće akademik Predrag Piper, recenzent knjige i predočiti čitaocu da ova knjiga ima svoju aktuelnost i da odslikava ispravno stanje u poimanju jezičkih pitanja. Najveća pažnja posvećena je razgovorima o srpskom jeziku i ćirilici, „na celokupnom srpskom jezičkom i nacionalnom prostoru", kako nas autor obaveštava.

Tango đavola i bogataša Jovan Popović Kulturni kišobran

Ma kako odbojna bila i sama pomisao na mogućnost njegovog postojanja, prirodu, pojavu, kao i način delovanja u većini kultura, sam koncept đavola neotklonjivi je njihov deo, predstavljajući jednu od posebno upečatljivih i večito privlačnih figura u umetnosti.

Popularrna kultura Ljubomir Maširević Radio Beograd 2

„Popularna kultura je danas globalni fenomen koji konzumira veliki broj ljudi svakodnevno. Međutim, popularna kultura je od svog nastanka, sa pojavom prvih medijskih industrija do danas, prošla kroz tranziciju. U svojim počecima ona je bila isključivo industrijski proizvedena, da bi pad cena tehnologija, kompjuterizacija, internet i pojavljivanje raznih platformi za objavljivanje sadržaja omogućili razvoj uradi-sam popularne kulture", piše gost Stepenika dr Ljubomir Maširević u knjizi „Popularna kultura".

Izdavačka kuća Čigoja štampa je, pred sami kraj turobne 2020. godine, obradovala svoje čitaoce s 5 knjiga najrazličitijih žanrova. Tu su se našle sociološka studija o dijalogu, autobiografska ispovest hrvatske Jevrejkinje koja je preživela Drugi svetski rat, antropološko-psihološko istraživanje ljubavi, sveobuhvatna studija o stresu i roman u toku kod će čitalac “plesati tango s autorom”.