Odabrana dela Ernsta Benza


Broj proizvoda:
Sortiraj:
Vizije u hrišćanstvu

Autor: Ernst Benz

Ernst Benc, rođen 1907. godine, bio je od 1935. do svoje smrti 1978. ordinarijus za istoriju crkve i dogme na univerzitetu Marburg. Važi kao jedan od najvećih i najraznovrsnijih teologa ovog veka.

1.540 RSD  1.232 RSD

Božanski duh i priroda

Autor: Ernst Benz

Ovo je četvrta Bencova knjiga u okviru odabranih dela znamenitog istoričara religije koju objavljuje „Čigoja štampa”. Istraživač koji je najbolje pronikao u istoriju religije stalno tragajući za suštinom čovekove potrebe da otkrije Boga, bavi se u ovim moglo bi se reći putopisnim zapisima, odgonetanjem i tajnom zašto su ljudi koji veruju nalazili utočište u monaškim zajednicama.

550 RSD  440 RSD

Nove religije

Autor: Ernst Benz

Fenomen pojave novih religija u svetu predmet je ove studije Ernsta Benca. Benc se bavi istraživanjem korena i sadržaja ovih religija na tlu Severne Amerike mormonima, Pejote-kultom, Crnim islamom, NLO religijama, novim religijama u Brazilu Umbanda i Kimbanda,sektama islama, japanskim novim religijama kao što su Lotos religije

550 RSD  440 RSD

Opis hrišćanstva

Autor: Ernst Benz

Benz spada među najbolje poznavaoce istorije i filozofije religije u Evropi. Njegov bogat i sadržajan životni put omogućio mu je da stvori značajna dela iz oblasti istorije religije

1.100 RSD  880 RSD

Duh i život pravoslavne crkve

Autor: Ernst Benz

Duh pravoslavne crkve je jedna od najboljih zapadnoevropskih studija o pravoslavlju. Sjajni znalac pravoslavlja, fasciniran njegovom autentičnošću učenja Benz kroz simbole pravoslavlja izlaže njegovu istoriju i filozofiju.

1.100 RSD  880 RSD