Zašto baš štampati kod nas?

Brzi smo, efikasni i trudimo se da održimo kvalitet po kojem smo prepoznati. Lako ćemo odrediti koji tip štampe je najoptimalniji za vaš proizvod, a naš tim spreman je da vam odgovori i na druga pitanja u vezi sa procesom objavljivanja i štampanja knjige. Mi smo bili prvi privatni izdavač sa vlastitom štamparijom 1992. godine, a od tada digitalno i ofsetno izradili neizbrojivo mnogo knjiga, časopisa, brošura, flajera, plakata, papirnih kesa, kalendara, stripova…

Kako izgleda proces štampe?

Znate li da nakon što se odštampa i zalepi, knjiga mora da "odleži" jedan period? Jedino tako smo sigurni da se neće kriviti ili raspasti u rukama čitalaca. Kvalitetna izrada zahteva od tri do šest nedelja, a trajanje štampe knjige zavisi od više faktora. Prvo je tu odabir papira, kao i priprema za štampu, što podrazumeva prelom knjige, lekturu i korekturu. Pripremljena knjiga se šalje u štampu, zavisno od dogovora sa autorom - na ploče za ofsetnuili na digitalnu štampu. Kada su tabaci odštampani i provereni, knjiga se povezuje. Tu opet imamo izbor između mekog, broš poveza ili tvrdog. Neke knjige su šivene, druge imaju tabake lepljene u korice.

Šta posle štampanja?

Svako novo izdanje mora završiti u Narodnoj biblioteci Srbije! Zato je prvi obavezni korak slanje nekoliko primeraka. Nakon toga, pakujemo ih za dalju distribuciju kroz knjižarske mreže sa kojima sarađujemo - Delfi, Vulkan, Zepter knjižara, Knjižara Akademija, Dereta, Aleksandar Belić, Službeni Glasnik, Srpska književna zadruga, Makart i mnoge druge, među kojima i onlajn prodaje Knjizara.com, Korisna knjiga, Dobra knjiga i Mikro knjiga.

Onlajn prisustvo i mogućnost kupovine postoji i našem sajtu, kao pozicioniranje na štandu Čigoja štampe na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. U dogovoru sa autorima, učestvujemo u organizaciji fizičkih promocija, kao i podršku putem naših profila na društvenim mrežama.