Svetske religije


Broj proizvoda:
Sortiraj:
Hinduizam : svetske religije

Autor: Madhu Bazaz Wangu

Jedna od najstarijih i najrazrađenijih svetskih duhovnih tradicija jeste hinduizam i ovu religiju danas ispoveda više od četiri petine stanovništva Indijskog potkontinenta. 

0 RSD

Sikizam : svetske religije

Autor: Nikky-Guninder Kaur Singh

Sikizam, najmlađa od velikih religija sveta, nastala je pre otprilike petsto godina u severnoj Indiji.

440 RSD  352 RSD

Budizam : svetske religije

Autor: Madhu Bazaz Wangu

Jedna od najvećih svetskih religija današnjice, budizam, razvio se iz života i misli Sidarthe Gautame, kasnije nazvanog Buda, koji je živeo u Indiji pre oko 2.500 godina.

0 RSD

Indijanse religije : svetske religije

Autor: Paula Harc

Iako ne postoji jedinstvena indijanska religija, sistem verovanja različitih plemena ima mnogo zajedničkih karakteristika. Za razliku od organizovanih religija, indijanske religije se ne oslanjaju na određeni tekst ili pisani etički kôd, niti postoji centralna istorijska figura ili određeni događaj.

440 RSD  352 RSD

Šinto : svetske religije

Autor: Paula Harc

Šinto, religija nastala još u praistoriji, objašnjava šta to znači biti Japanac. Mnogo manje formalna religija, a više duboki izraz načina života, šinto religija, sa svojim ritualima, tradicijama i vrednostima umnogome je oblikovala japansku kulturu.

440 RSD  352 RSD

Konfučijanizam : svetske religije

Autor: Doroti i Tomas Hubler

Osnovan pre 2.500 godina u Kini, konfučijanizam je predstavljao sistem etičkog ponašanja i društvene odgovornosti, a razvio se u jednu od velikih duhovnih tradicija Istoka

440 RSD  352 RSD

Taoizam : svetske religije

Autor: Paula Harc

Taoizam je jedna od velikih religioznih tradicija nastalih u Kini. Za razliku od velikih zapadnjačkih religija, taoizam nema jednog boga ni proroka osnivača.

0 RSD

Islam : svetske religije

Autor: Metju Gordon

Sa više od 500 miliona sledbenika, islam predstavlja dominantnu duhovnu tradiciju u širokoj geografskoj i kulturnoj oblasti koja se proteže od zapadne obale Afrike, preko Srednjeg istoka i Azije do indonežanskih ostrva.

0 RSD

Judaizam : svetske religije

Autor: Marta Morison, Stiven Braun

Judaizam je mnogo hiljada godina stariji od Hrišćanstva i Islama – svojih izdanaka koji obuhvataju veću populaciju. Knjiga „Judaizam” obuhvata istorijat i rituale ove religije, uključujući njene obrede, mesta bogosluženja, svetu upotrebu drevnog hebrejskog jezika i ulogu vere u očuvanju jevrejskog identiteta i uspostavljanja savremene nacije Izraela.

0 RSD

Hrišćanstvo : svetske religije

Autor: Stiven Braun

Hrišćanstvo je monoteistička religija stara dve hiljade godina, po kojoj se i računa vreme naše ere.

440 RSD  352 RSD